'Camiel Eurlings vertrok in woedeuitbarsting bij KLM'

© International Transport Forum
Camiel Eurlings zou woensdagavond in een woedeuitbarsting zijn opgestapt als president-directeur van KLM.
De directeur uit Valkenburg aan de Geul mocht van de luchtvaartmaatschappij nog tot 1 april doorwerken, maar was zo kwaad dat hij per direct zijn ontslag indiende. Dat blijkt uit een reconstructie van het Financieele Dagblad.

Motie van wantrouwen
Eurlings kreeg woendagavond van de raad van commissarissen te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. "Hij zei toen: 'dit is een motie van wantrouwen, dan vertrek ik meteen'", vertelt Yteke de Jong, KLM-watcher van het Financieele Dagblad, tegen BNR. Volgens de Jong pakte Eurlings binnen een half uur zijn spullen en was hij vertrokken.

Niet in woede vertrokken
Televisiemaker Jo Cortenraedt -een huisvriend van Eurlings- bestrijdt het verhaal van het Financieele Dagblad. "Camiel Eurlings is niet in woede vertrokken bij de KLM", zei hij in het L1-programma AvondGasten. Cortenraedt heeft telefonisch gesproken met Camiel Eurlings na zijn vertrek bij KLM.

Onduidelijkheid
Sinds het vertrek van Eurlings woendagavond bekend werd, is er een hoop onduidelijkheid ontstaan. KLM meldde eerst dat Eurlings was opgestapt, maar vervolgens dat de raad van commissarissen hem aan de kant zou hebben geschoven. Aan 1Limburg liet de luchtvaartmaatschappij weten dat het ging om een 'gezamenlijk besluit'. Volgens het Financieele Dagblad blijkt nu dus dat Eurlings er niets voor voelde om zijn contract uit te dienen terwijl dat niet verlengd zou worden.