De Leuf verliest tweede Michelin-ster

Restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft een Michelin-ster in moeten leveren. Het restaurant gaat van twee naar één ster.
Chefkok Paul van de Bunt van het tweesterrenrestaurant overleed in april van dit jaar plotseling.

Blij ondanks sterrenverlies

Omdat sterren altijd verbonden zijn aan de chefkok was de grote vraag of De Leuf haar tweesterrenstatus kon behouden. Onder leiding van de nieuwe chefkok Bas van Kranen lukte dat niet, maar het behouden van één ster zorgt wel voor vrolijke gezichten bij De Leuf.

Toine Hermsen

Ook in Maastricht was er slecht nieuws. Restaurant Toine Hermsen moest zijn ster inleveren, het restaurant gaat vanaf nu weer sterloos door het leven.

Geen nieuwe sterren

Limburg mocht bovendien geen nieuwe Michelin restaurant begroeten. Door het verdwijnen van Toine Hermsen heeft Limburg nu dus nog maar tien Michelinrestaurants. Dat zijn met twee sterren Da Vinci (Maasbracht) en Beluga (Maastricht). Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Venlo - Tegelen), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) houden één ster.

Michelin-ster

De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. Het aantal zaken met één ster in Nederland is dit jaar 79, er zijn negentien tweesterrenrestaurants en twee met drie sterren (De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle).

Gesloten of verhuisd

In totaal zijn er dus honderd zaken met een of meer Michelinsterren, vijf minder dan vorig jaar. Maar volgens directeur Michael Ellis van de Michelin Gids komt dat ook omdat zes zaken gesloten zijn en enkele andere hun ster kwijt raakten door verhuizing.
Bekijk in de onderstaande kaart welke restaurants een Michelin-ster ontvangen hebben.