Turkse organisaties teleurgesteld over vertrek Öztürk

Selçuk Öztürk in de Tweede Kamer © Peter Hilz/Hollandse Hoogte
De Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF) en de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB) zijn teleurgesteld over het vertrek van PvdA'ers Selcuk Öztürk en Tunuhan Kuzu.
Voorzitter Arif Yakisir van de TICF vindt het vertrek van de twee Kamerleden kwalijk. "In een sociaaldemocratische partij moet het toch mogelijk zijn om kritiek te hebben?"

Integratie

Mustafa Ayranci van de HTIB heeft ook veel kritiek op de integratieagenda van het kabinet: "Om de integratie te verbeteren moet het kabinet de werkloosheid bestrijden en het onderwijs verbeteren. De werkloosheid onder Turkse jongeren is hoog. Wat gaat de minister daar aan doen? Daar hoor ik hem niet over."

Geen vertrouwen

Selcuk Öztürk uit Roermond en Tunuhan Kuzu zijn donderdag uit de partij gezet na een ruzie over het integratiestandpunt van de PvdA. Het tweetal vindt dat de minister van Sociale Zaken zich te kritisch opstelt tegenover een aantal Turkse organisaties. Ze weigerden tijdens een gesprek het vertrouwen uit te spreken in de koers van de partij.