Sittards Oktoberfest in National Geographic-Top 10

© istock
Bij het Oktoberfest denkt iedereen aan Duitsland, maar er zijn overal ter wereld al varianten op dit Beierse evenement te bezoeken. Het Sittardse oktoberfeest, dat van 17 tot en met 22 oktober wordt gehouden, is volgens National Geographic goed voor de negende plek voor het beste oktoberfeest van de wereld.
Dit is de lijst die Myrthe Prins maakte voor National Geographic:

1. München, Duitsland

2. Blumenau, Brazilië

Brazilië staat misschien niet bekend als een land van Lederhosen, Dirndls en literpullen bier, maar aangezien de stad Blumenau is gesticht door Duitse immigranten staat dit tropische Oktoberfest op de tweede plek.
3. Kitchener-Waterloo, Canada
Ooit heette deze stad in Ontario Berlin, maar tijdens de Eerste Wereldoorlog kreeg de stad de naam van een Britse generaal. Toch is de Duitse erfenis hier nog ruimschoots aanwezig, al wordt het Oktoberfest hier gecombineerd met Thanksgiving.

4. Bangalore, India
The Great Indian Octoberfest is meer een muziekfestival dan een Oktoberfest. Toch is het tienjarig bestaan van dit festival goed voor een vierde plaats volgens National Geographic.

5. Brisbane, Australië

Oktober is een lentemaand in Australië, en een mooie gelegenheid om met een lekker weertje een Duits biertje te drinken.

6. Leavenworth, Washington (VS)

De burgemeester tapt elk jaar het eerste biertje in dit Amerikaanse stadje. Door zijn ligging tussen de bergen doet Leavenworth nog aardig Duits aan ook.

7. Londen, Engeland

Een Oktoberfest dat in augustus wordt gehouden, dus vooral handig als je in het najaar geen vrij kunt krijgen. Verder is er ook weinig Duits aan dit bier-evenement, want het gaat hier ook om de Britse ales en ciders.

8. Port Elizabeth, Zuid-Afrika

Eéns in het jaar gooit de German Club hier de deur open voor niet-leden. Inclusief een Duitse coverband wordt deze sociëteit een Bierstube.

9. Sittard, Nederland

Ooit bedoeld om de zieltogende najaarskermis nieuw leven in te blazen, is dit Oktoberfest uitgegroeid tot een groots bierfeest in de beste Duitse traditie.

10. Hongkong, China

Een van de exotischer Oktoberfeste wordt gehouden in het Marco Polo Hotel. Al worden de klassieke Duitse ingrediënten als bier en wordt hier nog aangevuld met Halloween-lampionnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!