Organisatie blaast ijsbaan in Venray af

IJsbaan Venray. © www.venrayonice.nl
Deze winter wordt geen ijsbaan aangelegd in het centrum van Venray. De stichting Venray on Ice heeft besloten het evenement Venray on Ice te annuleren.
Het evenement werd in de laatste zeven jaar zes keer georganiseerd. Voorzitter René Duijkers laat weten dat Venray on Ice om diverse redenen niet doorgaat. Er loopt nog altijd een juridische procedure tussen het evenement en de leverancier van de koeler voor de ijsbaan. In 2011 bleek die niet te voldoen.

Rechtszaak

De leverancier wil het schaatsevenement echter niet helpen of de schade compenseren. Duijkers weet niet wanneer uitspraak wordt gedaan in die rechtszaak. Daarnaast valt de financiële afrekening van Venray on Ice volgens Duijkers telkens tegen. Vorig jaar speelde het evenement net quitte.

Minder subsidie

Bovendien zou de ijsbaan volgens Duijkers dit jaar zo’n duizend euro minder subsidie van de gemeente Venray ontvangen. Ook wilde die volgens hem precariorechten en kosten voor de stroomvoorziening in rekening gaan brengen. Overigens sluit Duijkers niet uit dat de ijsbaan volgend jaar wél terugkeert.