Politieke onrust in Kerkrade door dagvaarding Van Pol

Vrijwel de complete oppositie in Kerkade wil nu de banden met de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol verbreken.
Nadat vrijdag GroenLinks als eerste de knuppel in het hoenderhok gooide, sloten zaterdag CDA, SP en de partij Ons Kerkrade zich erbij aan.

De politieke onrust in Kerkrade is daardoor in alle hevigheid losgebarsten. De vier oppositie-partijen willen helemaal af van het bedrijf Van Pol Beheer.

Centrumplan
Van Pol is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het centrumplan in Kerkrade. Vrijdag werd bekend dat justitie hem en Jos van Rey gaat dagvaarden. Van Pol wordt verdacht van omkoping. Hij en Van Rey zouden vastgoeddeals hebben gesloten toen Van Rey nog wethouder was in Roermond.

Eerder al
Een aantal partijen in Kerkrade was eerder al kritisch over de samenwerking met Van Pol, omdat hij al sinds het begin wordt genoemd in de strafzaak rond Van Rey.

Nu justitie hem daadwerkelijk voor de rechter brengt, moet de stekker uit de samenwerking worden getrokken, vinden CDA, GroenLinks, SP en Ons Kerkrade. Deze vier fracties hebben 12 van de 29 zetels in de raad.

Wethouder
Wethouder Huub Wiermans zei vrijdagavond al geen reden te zien voor de stopzetting van de samenwerking met Van Pol Beheer.