'Degradatie Eurlings was te complex'

© International Transport Forum
Volgens bestuursvoorzitter van Air France-KLM Alexandre de Juniac is een andere rol voor Camiel Eurlings binnen het bedrijf overwogen.
Maar een degradatie was te complex na het verlies van de functie van president-directeur. Dat zegt De Juniac in Het Financieele Dagblad van zaterdag.

Zwaar onder vuur

Woensdag stapte Camiel Eurlings uit Valkenburg op als president-directeur bij KLM. De raad van commissarissen had besloten zijn contract per 1 april volgend jaar niet te verlengen. De voormalige minister lag de afgelopen tijd naar verluidt zwaar onder vuur binnen KLM, mede omdat hij onzichtbaar was tijdens de lange staking van Franse piloten bij zusterbedrijf Air France.

Moeilijk

De topman van Air France-KLM was in het besluitvormingsproces rond de val van Eurlings betrokken. "Het is voor hem moeilijk en voor ons ook moeilijk", aldus De Juniac. Eurlings is inmiddels opgevolgd door Pieter Elbers, die tweede man van het Nederlandse deel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM was.
De Juniac: "Ik heb Pieter Elbers met zijn ervaring in de luchtvaart nodig." Hij wil dat Elbers KLM "goed leidt'', zegt hij. "Elbers is nu een van de topmensen in onze organisatie, naast Frederic Gagey en ik", aldus De Juniac.