Provincie twijfelt over lessen met verkeersslachtoffers

Het provinciebestuur wil zich niet vastleggen op blijvende steun aan een project waarin verkeersslachtoffers hun verhaal aan scholieren vertellen.
In het antwoord op vragen van VVD-statenlid Clemens Meerts staat dat daar pas volgend jaar een besluit over wordt genomen over de voortgang van het project Traffic Informers.

Blijvend letsel

Het project houdt in dat verkeersslachtoffers die blijvend letsel hebben opgelopen, hun verhaal vertellen aan scholieren. Dat moet leiden tot veiliger gedrag in het verkeer.

Wachten

De provincie geeft jaarlijks 85.000 euro subsidie aan Traffic Informers. De VVD wilde dat nu al een verlenging daarvan werd toegezegd voor het schooljaar 2015-2016. Maar het provinciebestuur wil wachten op het nieuwe meerjarenplan verkeersveiligheid dat begin 2015 klaar moet zijn.

Vijftien slachtoffers actief

Onderdeel daarvan blijft wel het ondersteunen van gedragsbeïnvloeding, zegt het provinciebestuur. Maar verdere beloftes doet de provincie niet. Momenteel zijn vijftien Traffic Informers actief op scholen. Zij geven zo'n 550 sessies per jaar.