‘Stationsplein Weert veel te vroeg open’

© Borden.plaatsengids.nl
Het Stationsplein in Weert had nog niet open gemogen voor verkeer. De aannemer moet, één maand na de openstelling, nog op honderden punten verbeteringen en aanpassingen uitvoeren.
Bovendien kunnen bij overtredingen tot 1 januari geen bonnen uitgedeeld worden.
Dat maakte wethouder Harrie Litjens van Weert bekend tijdens de vergadering van de commissie Ruimte. De commissieleden hadden stevige kritiek op de 'prangende situatie' bij het vernieuwde Stationsplein.

Wildgroei

Volgens de commissie zou daar een wildgroei zijn aan verkeersborden, waardoor de verkeerssituatie onoverzichtelijk en gevaarlijk zou zijn. Met name bij de stationstunnel en de Stationsstraat zouden gevaarlijke situaties ontstaan door voorgesorteerd en afslaand verkeer. "Als dit zo verder gaat, gebeuren er op korte termijn ongelukken", aldus raadslid Conny Beenders.

Kritiek op parkeren

Verder had de commissie kritiek op het (ongeoorloofd) parkeren op het Stationsplein en fietsen die buiten de fietsenstallingen geplaatst zijn. De commissie vond dat de problemen in z’n geheel aangepakt moesten worden. "Ter wille van de verkeersdoorstroming hebben we het plein te vroeg opengesteld", gaf Litjens maandagavond toe. "De aannemer moet nog op honderden punten verbeteringen aanbrengen en zaken aanpassen. Bovendien heeft hij een aantal borden zomaar op het plein geplaatst."
De komende tijd wil de gemeente kijken of er nog structurele aanpassingen nodig zijn bij het Stationsplein en of er meer fietsenstallingen moeten komen.