Verdachte carjacking uit Roermond blijft in cel

© Thinkstock
Jillian V. (21) uit Roermond, die verdacht wordt van carjacking en bedreigen van agenten, blijft voorlopig in de cel.
Dat heeft de rechtbank in Roermond donderdag bepaald.

Schorsing

Advocaat Bas van de Grint had gevraagd om schorsing van de voorlopige hechtenis, met als argument dat niemand bang hoeft te zijn voor herhaling. De rechter was daar niet van overtuigd. Zij wil eerst het oordeel van een psycholoog en psychiater afwachten over de geestelijke gesteldheid van de verdachte.

Heimwee

V., die last heeft van heimwee, reageerde emotioneel op de uitspraak. Ze rukte zich los uit de handen van de cipier, die haar met hulp van een collega tegen de grond werkte.
V. wordt ervan verdacht half mei in Sint Odiliënberg onder bedreiging van een pistool iemand de auto afhandig te hebben gemaakt. Even later reed ze met die auto tegen een boom en werd ze opgevangen door de politie. Volgens justitie richtte ze het wapen op de agenten. Eén van hen schoot haar in haar been.

Vijf getuigen

De inhoudelijke behandeling van de zaak laat nog even op zich wachten. Er moeten nog vijf getuigen gehoord worden. Verder is het wachten op de rapportage van de psycholoog en psychiater en het advies van de reclassering.
De advocaat verzocht de rechtbank verder het onderzoek van de rijksrecherche naar het schietincident op te nemen in het dossier. Dat verzoek werd afgewezen.