Voormalig sporthotel in Sittard tegen de vlakte

© Rob Oostwegel
De vier gebouwen die behoren tot het Euregionaal Sporten Congrescentrum (ESCS) aan de Sportcentrumlaan in Sittard gaan op korte termijn tegen de vlakte.
Volgens verantwoordelijk wethouder Ruud Guyt (PvdA) zijn de gebouwen niet meer bruikbaar. "We hebben een krediet van 8 ton voor de sloop van de ESCS-locatie."

Verbouwing

Er is volgens Guyt nog één partij met interesse in het voormalig Sport- en Budgethotel Fitland. "Maar gezien de kosten, enkele tonnen, die nodig zijn om de gebouwen weer bruikbaar te maken, loopt dit waarschijnlijk op niks uit."
De naam van de geïnteresseerde partij wil Guyt niet zeggen, maar het gaat volgens de wethouder om een tijdelijke functie voor residentiële woonvormen. "Maar zoals gezegd is de kans uiterst klein dat zij zich in het voormalig sporthotel gaan vestigen. De sloophamer lijkt de enige optie."

Vernielingen

Totdat de gebouwen definitief tegen de vlakte gaan, gaat de gemeente Sittard-Geleen extra maatregelen treffen om ongewenst bezoek tegen te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!