Pinautomaten Rabobank worden niet bijgevuld

© ANP
Wie zaterdag wil geld wil afhalen bij een pinautomaat van de Rabobank kan wel eens bedrogen uitkomen.
De geldautomaten van de bank worden vanaf zaterdagochtend 06:00 uur niet meer bijgevuld omdat werknemers van geldtransporteur Brink's actie voeren. Ook een deel van de ABN Amro-pinautomaten worden niet bijgevuld.

Actie voeren
Dat hebben de vakbonden CNV en FNV vrijdagavond aangekondigd. Het was al bekend dat de geldtransporteurs tussen kerst en oud en nieuw actie zouden gaan voeren, maar het was nog niet duidelijk hoe die acties er concreet zouden gaan uitzien.

Sociaal plan
De vakbonden voeren actie omdat ze het niet eens zijn met het sociaal plan van het Amerikaanse bedrijf. De geldtransporteur zet het mes in het personeelsbestand omdat het zijn huidige grootste klant, de Rabobank, is kwijtgeraakt.

Nieuw geldtransportbedrijf
De vakbonden eisen dat een deel van het personeel meeverhuist naar een nieuw op te richten geldtransportbedrijf van Rabobank, ABN en ING. Volgens vakbond CNV is de geldtransporteur niet ingegaan op een ultimatum van de vakbonden om voor de ontslagen mensen een goed sociaal plan op te stellen.

Volgens de coördinator van de stakingsactie zullen er nog genoeg pinautomaten overblijven waar wel geld uitkomt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!