Zaterdag mogelijk lege geldautomaten

© L1
Limburgers die in het weekeinde voor grotere uitgaven staan en geld uit de pinautomaat moeten halen, kunnen zaterdag wel eens pech hebben.
Het personeel van geldtransporteur Brink's voert dan actie en heeft aangekondigd de pinautomaten niet bij te vullen, zo meldt de NOS.

600 banen

De Amerikaanse geldtransporteur Brink’s maakte bekend dat het zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Daardoor dreigen vanaf juli volgens jaar zo'n 600 mensen hun baan te verliezen.

Ultimatum

De vakbonden eisen dat een deel van het personeel meeverhuist naar een nieuw op te richten geldtransportbedrijf van Rabobank, ABN en ING. Volgens vakbond CNV is de geldtransporteur niet ingegaan op een ultimatum van de vakbonden om voor de ontslagen mensen een goed sociaal plan op te stellen.
Als reactie daarop gaan de medewerkers actie voeren. En daar kunnen mensen die zaterdag aan de geldautomaat willen pinnen, last van hebben.