'Kleinere Plu Heerlen geen verrassing'

© Illustratie: AGS Architects
Dat winkel- en wooncentrum De Plu in Heerlen een stuk kleiner van opzet wordt is geen verrassing.
Dat zegt vastgoeddeskundige Ruud de Wit uit Trintelen tegen L1 radio. Volgens De Wit 'was het van begin af aan vrijwel zeker dat het de ontwikkelaar niet zou lukken om grote huurders aan te trekken'.

Kleiner van opzet

Winkel en wooncentrum de Plu in Heerlen wordt zeer waarschijnlijk veel kleiner van opzet. Multi Vastgoed, de projectontwikkelaar van de Plu, is bezig met een plan om de omvang aan te passen. Er wordt nu een studie uitgevoerd op welke wijze de nu geplande 18.000 vierkante meter verkleind en veranderd kan worden.

Stadscentra

Volgens De Wit speelt het probleem in meerdere Zuid-Limburgse steden. De vastgoeddeskundige doelt daarmee onder meer op de plannen in Sittard-Geleen en Kerkrade. "Veel van de plannen die nu spelen zijn 10 tot 15 jaar geleden begonnen in een tijd dat het allemaal economisch en financieel kon. Wat je ziet is dat gemeentebesturen en gemeenteraden niet zo snel kunnen schakelen als het economisch tij verandert", zegt Ruud de Wit daar over.
De gemeente Heerlen is op de hoogte gesteld door projectontwikkelaar Multi Vastgoed over de Plu. De gemeente wacht een gesprek met Multi Vastgoed af voordat ze verder kan reageren.

Lees ook: