Mogelijk meer camperplekken in Valkenburg

© Johannes Timmermans
Nu de realisatie van een speciale camperplaats in de kern van Valkenburg van de baan is, zou het aantal camperplekken bij camping Den Driesch aan de rand van het Valkenburgse centrum kunnen worden uitgebreid.
Dit voorstel, waarmee verantwoordelijk wethouder Jan Vermeer (VVD) onlangs kwam aanzetten, is opvallend, aangezien hij lange tijd vasthield aan de noodzaak van een aparte camperplaats. Dat plan werd echter in oktober door alle raadsfracties afgeschoten.

Evenementen

Tijdens de laatste commissievergadering werden de fracties op de hoogte gebracht van het nieuwe plan. Aan bod kwamen ook de mogelijke overlooplocaties bij grote (wieler)evenementen.

Beroep op campinghouders

Wethouder Vermeer wil bij extreme drukte een ‘beroep doen op de campinghouders’. Die zouden zelf kunnen komen met een voorstel over mogelijke camperplekken tijdens grote drukte. Uitsluitend op aanwijzing van burgemeester Eurlings zou daar dan gebruik van kunnen worden gemaakt.

Veiligheid en toegankelijkheid

Oppositiepartijen CDA en D66 willen zich hier verder in verdiepen. "We hebben het niet alleen over camperplaatsen, maar ook over belangrijke zaken als veiligheid en toegankelijkheid", zegt fractievoorzitter van D66 Alita Hidding. "Een standpunt hierover kunnen we dan ook niet in een dag vormen." In februari buigt de gemeenteraad zich over het onderwerp.