Bonus directeur L1 onder de loep

© archief L1
Het commissariaat voor de media begint een onderzoek naar een bonus die directeur Rob Stevens van L1 heeft ontvangen. Dat schrijft de Volkskrant.
De Limburgse omroep keerde het extraatje uit voor beter dan verwachte financiële prestaties.

Verboden

Maar volgens de Wet Normering Topinkomens is het uitdelen van bonussen bij (semi)publieke instellingen verboden. De bonus voor L1-directeur Rob Stevens komt naar voren uit onderzoek van de Volkskrant naar de beloning van de directeuren van de dertien regionale omroepen, die de komende jaren flink moeten bezuinigen en nauw moeten gaan samenwerken.

26 duizend euro

Volgens de raad van commissarissen van L1 heeft Stevens de bonus van ruim 26 duizend euro gekregen voor het goede jaar dat de omroep had: het resultaat na belastingen kwam uit op 640 duizend euro in plaats van de begrote 286 mille, onder meer doordat er minder geïnvesteerd werd.

Inleveren

Het Commissariaat van de Media gaat aan het eind van dit jaar de bonus onderzoeken als de financiële verantwoording van de omroepen onder de loep wordt genomen. Als wordt vastgesteld dat de bonus onrechtmatig was, moet Stevens die inleveren.
Inclusief de bonus kwam de beloning van de L1-directeur vorig jaar uit op 191.827 euro: los van de bonus ging het om 140.158 euro salaris, 24.329 euro werkgeversbijdrage aan het pensioen en 912 euro onkosten. Daarmee was Stevens de op één na best beloonde bestuurder.

RTV Utrecht

De best beloonde was Paul van der Lugt van RTV Utrecht. Dat was vorig jaar 192.607 aan de directeur kwijt, waarvan 163.739 euro aan salaris.