Man uit Roermond toch niet vervolgd voor doden in drugslab

© Archief L1
Een 36-jarige man uit Roermond wordt voorlopig toch niet vervolgd voor doodslag op twee mannen die in april werden gevonden in een drugslab in Uden.
Dat laat justitie maandag weten aan Omroep Brabant.
Te weinig bewijs
De Limburger werd mede verantwoordelijk gehouden voor de dood van de twee, maar justitie trekt die aanklacht in. Justitie verdenkt de man nog steeds van doodslag, maar krijgt het bewijs niet rond. Wel blijft de verdachte voorlopig in de cel voor betrokkenheid bij het drugslab.

'Anonieme beschuldigingen'
De verdachte werd eind oktober voor de tweede keer aangehouden voor de geruchtmakende zaak. Hij zat vast in Amsterdam nadat hij voor de eerste keer was aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab. De verdachte blijft ontkennen dat hij betrokken was bij het lab.

De advocaat van de Roermondenaar, Guus Lina, vertelde eerder dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit 'suggesties en anonieme beschuldigingen'.

Twee doden
In het drugslab vonden twee Limburgers in april dit jaar de dood, vermoedelijk omdat ze giftige gassen hadden ingeademd. Het ging om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen. In het lab stonden vaten met honderden liters chemicaliën.

No Surrender
De man uit Roermond wordt er nog wel van verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij een vooraanstaande rol speelt in een bekende motorclub. Het zou gaan om motorclub No Surrender.

Meer arrestaties?
In september werd ook een 26-jarige man uit Uden aangehouden in het onderzoek naar het drugslab. Hij is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Deze Udenaar vond in april de twee doden in het drugslab. De man had het pand onderverhuurd.

De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.