Man die drie mensen doodreed in Meijel voelt zich schuldig

De 33-jarige Pool die in 2013 in Meijel drie personen doodreed, voelt zich schuldig en begrijpt de commotie over de uitspraak.
Dat heeft hij via zijn advocaat laten weten. Hij reageert daarmee voor het eerst in het openbaar op de zaak die veel commotie veroorzaakte.
Te hoge verwachtingen
Sebastiaan D. reed vorig jaar een 67-jarige man, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleinkind dood. Voor dit dodelijke ongeval kreeg hij vorige week een taakstraf van 120 uur opgelegd.

Het Openbaar Ministerie had eerder 15 maanden celstraf geëist en gaat in hoger beroep. De advocaat van D. zegt in de brief dat justitie daarmee 'te hoge verwachtingen wekt'. D. laat weten dat hij de straf van de rechter hoe dan ook zal accepteren.

Berouw
De ouders van het meisje dat werd doodgereden, vertelden maandag in een interview over het leed dat hen is aangedaan. Wat ze het meeste dwars zit is volgens moeder Moniek Hanssen dat de man nooit enig berouw heeft getoond. "Hij heeft nooit zijn excuses aangeboden, nooit de moeite genomen om ons te benaderen, nooit berouw getoond en nooit de waarheid gesproken."

De advocaat van D. zegt daarover: "Hij wil benadrukken dat hij dit onmenselijke leed nooit heeft gewild. Hij leeft mee met de nabestaanden, maar beseft ook dat zijn medeleven op dit moment geen plaats heeft in de rouwverwerking."

Stoel

De uitspraak van de rechter in Roermond leidde vrijdag tot veel verontwaardiging. De vader van het tweejarig slachtoffertje ging gooide uit frustratie en woede een stoel naar de rechter. Ook op social media was er veel onbegrip over het vonnis.