Ger Koopmans: Eurlings moet baan in zakenwereld zoeken

Camiel Eurlings. © Archief L1
Camiel Eurlings heeft zelf gekozen voor een loopbaan in de zakenwereld. Daar moet hij dan ook maar een baan zoeken. Dat vindt CDA-politicus Ger Koopmans.
"Het CDA is geen cafetaria waar je zomaar in en uit loopt", meent de Veldenaar.

KLM

In Limburg werd Eurlings altijd op handen gedragen, maar het vertrek van Camiel Eurlings als KLM-directeur betekent nog niet dat het CDA nu de deuren opengooit voor een terugkeer van de ex-kroonprins. Dat blijkt uit een rondje langs een aantal CDA-kopstukken.

Weinig contact meer

Provinciaal partijvoorzitter Karel Leunissen uit Heerlen stelt dat de oud-minister in de voorbije jaren veel afstand heeft genomen van de politiek. In de eerste jaren na het vertrek van Eurlings uit Den Haag hield de partij nog wel eens contact met de Valkenburger. Inmiddels is dat verwaterd. Landelijk partijvoorzitter Ruth Peetoom reageert diplomatiek door te zeggen dat Eurlings nooit weg is geweest.

Geen cafetaria

Oud-Kamerlid en zittend gedeputeerde Ger Koopmans oordeelt hard. Eurlings heeft zelf gekozen voor een loopbaan in de zakenwereld. Daar moet hij ook maar een nieuwe baan zoeken. "Het CDA is geen cafetaria waar je zomaar in en uit loopt."
Vakbonden bij KLM stellen juist dat Eurlings geen toekomst heeft in de harde zakenwereld.