Jack Vinders: 'De burger is klaar met de PvdA'

© PvdA Kerkrade
De burger is klaar met de PvdA. Als PvdA-politici nu nog de straat op gaan om het beleid uit te leggen zijn ze te laat. Dat zegt PvdA-gemeenteraadslid Jack Vinders uit Kerkrade.
De partij zal met de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar alweer de rekening gepresenteerd krijgen voor haar beleid, denkt Vinders.

Samenleving

Hij reageert op het voorstel van het landelijk partijbestuur dat PvdA-politici verplicht een kwart van hun tijd door moeten gaan brengen buiten het gemeentehuis of het Tweede Kamergebouw. Ze moeten die tijd besteden bij mensen op de werkvloer of thuis, in de wijken en bij verenigingen of bewonersinitiatieven.
Volgens Vinders gaan lokale PvdA-ers overigens al voldoende de straat op. Dat zegt ook PvdA gedeputeerde Bert Kersten.

Ministers en staatssecretarissen

Vinders denkt dat het vooral de ministers en staatssecretarissen van de PvdA zijn die niet weten wat er leeft in de samenleving. "Als ze de straat op gaan, horen ze van de burgers wel wat ze van het beleid vinden, dus dat is op zich wel goed", zegt Vinders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!