'Limburgse huishoudens keihard geraakt door de crisis'

Limburgse huishoudens zijn de afgelopen jaren buitengewoon hard geraakt door de economische crisis. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau E,til.
Volgens het Maastrichtse onderzoeksbureau is door de economische crisis in Limburg de afgelopen jaren liefst 11,5 miljard aan particulier vermogen in rook opgegaan.

E,til deed het onderzoek in opdracht van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad. Directeur Hans Kasper staat te kijken van de cijfers: "Dit is echt schrikken, we keken vreemd op. De crisis heeft er ingehakt."

Meer schuld dan bezittingen
Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van de Limburgse huishoudens vorig jaar meer schuld dan bezittingen had. Volgens E,til komt dit door de crisis; daardoor zijn de huizenprijzen fors gedaald en is de hypotheekschuld vaak hoger is dan de marktwaarde.

Privé-vermogen
De verwoestende werking van de crisis blijkt ook uit de vermogensdaling in Limburg. Bedroeg het gemiddelde privé-vermogen in onze provincie in 2008 nog 166.000 euro, in 2013 was dit teruggelopen tot 140.000.

In Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad kunt u dinsdag meer lezen over het onderzoek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!