Veel vrouwen en oud-PVV'er op Statenlijst CDA

De CDA-fractie in het nieuwe Limburgse Parlement gaat veel nieuwe gezichten tellen.
Uit de concept-kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen van maart blijkt dat vijf van de tien leden van de huidige fractie ermee stoppen.

Vrouwen
In de top van de lijst staan dan ook een reeks nieuwe namen, onder wie een aantal vrouwen. Op de lijst voor de kieskring Zuid-Limburg zijn dat ondermeer Maud Hermans uit Munstergeleen op de 3e plaats, raadslid Mariska Werry uit Simpelveld op plek 5, Josephine Dols uit Maastricht op 6 en wethouder Roy van der Broeck uit Schinnen op 7.
Noord- en Midden
In de kieskring Noord- en Midden-Limburg staat oud-raadslid Sara Giesen uit Roermond 3e, fractievoorzitter Rudy Tegels uit Horst aan de Maas 6e en raadslid Hennie Nillesen uit Bergen op een 7e plaats.

Oud-PVV'er
Opvallend op de lijst is verder dat oud-PVV gedeputeerde Theo Krebber 16e staat in Zuid-Limburg. Krebber zit momenteel als eenmansfractie in het Limburgs Parlement maar werkt nauw samen met het CDA.
Verder valt de 9e plaats in Zuid op van Niels Dauven uit Valkenburg. Hij is namelijk raadslid voor de lokale partij Algemeen Belang, en niet voor het CDA.
Krebber en Dauven zullen het wel via voorkeurstemmen moeten halen.

Lijsttrekker
Op 24 november wordt de lijst definitief vastgesteld op een ledenvergadering van het CDA-Limburg. Eind juni werd gedeputeerde Ger Koopmans al gekozen tot lijsttrekker. Gedeputeerde Patrick van der Broeck staat zowel in Zuid- als in Noord- en Midden-Limburg op een 2e plaats.