Streng beleid toertochten werpt vruchten af

© L1
De overlast door toertochten in Zuid-Limburg is afgenomen. Dat blijkt uit een eerste evaluatie met gemeenten, organisatoren en de provincie.
Sinds vorig jaar worden de wielertochten beter verdeeld over verschillende routes. Daardoor zijn er veel minder klachten binnengekomen over de duizenden fietsers die ieder jaar door het Heuvelland trekken.

60.000 fietsrecreanten

Aan de elf grootste toertochten doen elk jaar bijna 60.000 fietsrecreanten mee. In het verleden zorgden al die wielrenners voor overlast. Om daar iets aan te doen, is het beleid opgesteld. Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat de Keutenberg bij Schin op Geul maar twee keer per jaar opgenomen mag worden in een toertocht.

Koopmans

Sportgedeputeerde Ger Koopmans laat weten blij te zijn met de uitkomsten van de eerste evaluatie. Maar het kan nóg beter. Zo wil hij in de toekomst ook afstemming met andere takken van sport zoals hardlopen, wandelen en de ruitersport.

Website

Jack Opgenoord van het Huis voor de Sport wil volgend jaar een website presenteren waarop alle sportevenementen gepresenteerd worden. "Zo kan iedere organisatie zien waar de knelpunten zitten op de verschillende routes. Zo kunnen niet alleen organisatoren maar ook ondernemers en boeren precies zien waar het te doen is dat weekend."