Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener

De verschillende regionale kranten van Wegener. © ANP
De Persgroep wil na de geplande overname van uitgeverij Wegener honderden banen schrappen bij de regionele kranten. De redacties krijgen donderdag uitleg over de plannen.
Bernard van Iren van vakbond FNV Kiem zegt geen exacte aantallen te kunnen noemen, maar bevestigt wel dat het in totaal 'wel eens om 300 banen zou kunnen gaan'.

Reorganisatie

De website Villamedia schreef eerder nog dat bij de zeven regionale kranten (onder andere Eindhovens Dagblad, De Gelderlander) in totaal 150 tot 200 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.
Medewerkers van de verschillende kranten en de Persdienst worden donderdag verder op de hoogte gebracht van de plannen.

Limburger

De Limburger/Limburgs Dagblad, net als Wegener voorheen onderdeel van Mecom, valt buiten deze reorganisatie. Media Groep Limburg werd in september verkocht aan de Belgische krantenuitgever Concentra.

Mecom

Het Britse concern Mecom was de eigenaar van MGL en Wegener, maar zette de twee Nederlandse krantendochters in de zomer van 2012 in de verkoop. Concentra kocht de Limburgse kranten en de Persgroep neemt Wegener over.
De Persgroep is in Nederland al uitgever van onder andere de Volkskrant, Parool en AD. De overname van de Wegener-kranten moet nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (voorheen NMA) maar dat is slechts een formaliteit.