Verdachte (77) ontkent bommelding Herkenbosch

Bommelding bij afscheid burgemeester Roerdalen, 31 mei 2013. © L1
De 77-jarige G.H. uit Herkenbosch ontkent dat hij degene is geweest die op 31 mei 2013 de alarmcentrale belde met de mededeling dat er op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch een bom af zou gaan.
Daar was op dat moment de afscheidsreceptie aan de gang van burgemeester Ellen Hanselaar van Roerdalen.

Ontruimd

H. moest maandag voor de politierechter verschijnen, omdat justitie hem wel van de melding verdenkt. "Over een kwartiertje gaat in Daelenbroeck een bom hoog. Hoije", luidde de mededeling van de melder aan de medewerker van 112. Daarop werd Kasteel Daelenbroeck tijdelijk ontruimd. Een bom werd uiteindelijk niet aangetroffen.
Tijdens het onderzoek zei een agent de stem van H. te herkennen na het horen van de opname van de alarmcentrale. Het mobiele nummer waarmee naar 112 werd gebeld, was hetzelfde nummer waarmee de man in 2009 contact had gehad met de politie.

Kauwen

"Ik heb niet gebeld, en verder zeg ik er niets over", vertelde H. tegen de politierechter. Die hield hem voor dat agenten hadden verklaard dat H. op weg naar het politiebureau had zitten kauwen in de politiebus en dat vervolgens bij de arrestanteningang een kapotgekauwde sim-kaart was gevonden die hoorde bij het nummer van de bommelding.