Vrouw beticht van verzinnen dood kind voor geld

© Flickr/Ritzo ten Cate
Een vrouw uit Limburg wordt ervan beticht de dood van haar kind te hebben verzonnen om geld binnen te halen. Vijf mensen hebben aangifte gedaan van oplichting tegen de vrouw.
De vrouw plaatste twee weken geleden een emotionele oproep op de Facebookpagina Make a Wish/Do a Gift. Op dit populaire internetplatform kunnen leden elkaar om hulp vragen en diensten aanbieden.

Overlijden

Het 3-jarige kindje van de vrouw zou door verstikking om het leven zijn gekomen. Omdat ze geen geld had voor een begrafenis, vroeg ze de vijfduizend leden van de site om financiële hulp.
Daaraan werd massaal gehoor gegeven. Er werd ruim duizend euro op de rekening van Make a Wish/Do a Gift gestort, ook werden er bidprentjes en een rouwkrans geleverd.

Controle

Toen de beheerder van de site uit Echt het verhaal bij het ziekenhuis en crematoria ging verifiëren, bleek het niet te kloppen. Het geldbedrag was toen nog niet aan de vrouw uitgekeerd.
De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan en heeft een onderzoek ingesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!