Oppositie in Bergen neemt wraak met waslijst aan moties

© Thinkstock
De oppositiefractie Kern in de gemeente Bergen diende dinsdag tijdens de algemene beschouwingen op de begroting een enorme hoeveelheid aan moties in.
Fractieleider Rolf Krijnen kwam met liefst 47 moties op de proppen. Hij deed dat uit wraak, want volgens Krijnen willen de andere partijen in de gemeenteraad hem 'de mond snoeren'.

Maximale spreektijd
De partijen hanteren een maximale spreektijd van 15 minuten. Krijnen: "Daarin kan ik geen begroting van 94 pagina’s behandelen."

Niet geluisterd

De regel was vastgesteld in het overleg van fractievoorzitters, waarbij Kern niet aanwezig was. Krijnen besloot twee maanden geleden uit het overleg te stappen omdat er niet naar hem geluisterd zou worden.

Truc

Krijnen haalde dinsdag zijn gram door de enorme hoeveelheid moties uitvoerig toe te lichten, zodat hij alsnog al zijn kritiek kon spuien. Het voorlezen van de moties hoort immers niet tot de normale spreektijd.
Door de creatieve 'truc' mocht Krijnen zijn publiek, dat de aandacht niet lang vast wist te houden, geen 15 minuten, maar drie kwartier toespreken.