Gemeente: sloop Sankt Ludwig kan meteen beginnen

De Maharishi-organisatie kan meteen beginnen met de sloop van het klooster Sankt Ludwig. De gemeente laat weten dat er geen beperkingen meer zijn voor de sloopwerkzaamheden.
De organisatie van Maharishi wil het klooster binnen een maand tegen de vlakte hebben. Ze is nu bezig met voorbereidingen van de sloop. In de eerste week van januari wordt de asbest verwijderd en in de tweede week van januari gaat de sloopkogel in het gebouw als het aan de volgelingen van de meditatiebeweging ligt.

Strijd

De Raad van State bepaalde vrijdag in een voorlopige uitspraak dat er gesloopt mag worden. Aan die uitspraak ging 18 jaar juriridische strijd vooraf door onder meer het burgercomité Sankt Ludwig. Dat verzette zich tegen de sloop. Het comité laat nu weten dat de strijd nog niet gestreden is omdat er nog een definitieve uitspraak moet volgen en de gemeente aan de voorwaarden van de sloop moet voldoen. Wel geven de actievoerders aan zich neer te leggen bij een uiteindelijke beslissing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!