Andere prioriteiten voor handhavers Maastricht

© Archief L1
Handhavers in Maastricht gaan andere prioriteiten krijgen. Dat heeft burgemeester Onno Hoes de gemeenteraad laten weten.
Een plan volgt op korte termijn.

Ergernissen

Over de inzet van handhavers in Maastricht is al jaren discussie. Regelmatig doemen ergernissen op in de stad over ogenschijnlijke pietluttigheden die worden aangepakt, terwijl voor ‘echte problemen’ minder aandacht is.

Stoepzitrel

Uitschieter is wat landelijk aandacht trok als ‘de stoepzitrel’. Wyckenaar Ton Stille werd bekeurd toen hij op de stoep voor zijn antiquariaat in de Rechtstraat samen met wat buren een wijntje dronk.
De Rekenkamer Maastricht kraakte daarna het handhavingsbeleid. Volgens de Rekenkamer is niet te controleren of handhavers doelmatig en doeltreffend worden ingezet. Ook werd geconcludeerd dat de gemeenteraad nauwelijks invloed heeft op de prioritering binnen het handhavingsbeleid.

Prioritering

Hoes gaat nu samen met de gemeenteraad kijken naar de werkzaamheden van handhavers, zo zei hij bij de raadsvergadering van afgelopen dinsdag. "Op korte termijn bespreken we de prioritering en volgt er een nieuw handhavingsplan voor Maastricht."