FNV vreest cao-onderhandelingen na vertrek Eurlings

© International Transport Forum
Het vertrek van topman Camiel Eurlings toont aan dat de 'hardliners' de strijd binnen de KLM-top in hun voordeel hebben beslecht, zei bestuurder Jan van den Brink donderdag.
Vakbond FNV Bondgenoten vreest daarom dat KLM er hard in zal gaan bij de komende cao-onderhandelingen.

Niet gerust op

Hoewel de president-directeur bij KLM niet aan tafel zit bij cao-besprekingen, probeerde Eurlings volgens Van den Brink wel de spanning van het overleg af te halen. "Hij heeft mij altijd beloofd dat wij er samen wel uit zouden komen", aldus de bestuurder. "Hoe zijn opvolger het gaat doen weet ik niet, want die ken ik nog niet zo goed, maar ik ben er niet gerust op."

Eurling wilde ontslagen voorkomen

Ook voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie toonde zich woensdagavond in Nieuwsuur bezorgd over de wisseling van de wacht aan de top van KLM. Hij benadrukte dat Eurlings zich altijd sterk heeft ingezet om gedwongen ontslagen bij KLM te voorkomen. Of zijn opvolger Pieter Elbers die lijn vasthoudt, moet volgens Castelein nog blijken.

Onzichtbaar

Cabinevakbond VNC wacht de daden van Elbers af, zei voorzitter Annette Groeneveld. Ze zei verrast te zijn door het vertrek van Eurlings, al was die volgens haar wel 'onzichtbaar' als topman van KLM.