Trein knalt op afgebroken tak bij Landgraaf

© Guus Haverkate
In heel Limburg is de brandweer zaterdagmorgen uitgerukt om stormschade op te ruimen. In Landgraaf reed een trein tegen een afgebroken tak.
De trein waarin geen passagiers zaten raakte daarbij niet beschadigd. Ook aan de infrastructuur bleef de schade beperkt, omdat de tak op een stuk spoor viel waar geen elektriciteitsleiding boven hangt. Wel werd de brandweer opgeroepen om het spoor vrij te maken.

Heel Limburg

Door rukwinden afgebroken takken blokkeerden straten in onder meer Gennep en Mook. Ook in onder meer Landgraaf, Schinveld, Elsloo en Heerlen moest de brandweer te hulp komen om door het weer veroorzaakte problemen op te lossen.

Hoogtepunt in de middag

Volgens Meteo Limburg zijn er zaterdag in de hele provincie windstoten met een snelheid van 80 tot 100 kilometer per uur te verwachten. Het zwaarste weer trekt in de loop van de middag de provincie binnen. Vooral de hogere delen van Zuid-Limburg moeten dan rekenen op overlast. met name in de tweede helft van de middag.
© Maurice de Heus

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!