Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen

Politicus Raymond Knops. © Twitter
CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom heeft zware kritiek geuit op de Limburgse kamerleden van VVD en PvdA.
Met name voor het Venlose VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen had Knops geen goed woord over.

Veel beloofd, weinig gerealiseerd

Tijdens een ledenvergadering van het CDA-Limburg in Horn zei Knops dat Verheijen bij zijn aantreden veel heeft beloofd over het opkomen voor Limburgse belangen in Den Haag maar weinig heeft gerealiseerd.

Accijnsverhoging en KMS

Knops verwijt hem bijvoorbeeld dat hij zich 'zonder slag of stoot' heeft neergelegd bij de accijnsverhoging voor diesel en LPG die de pomphouders in de grensstreek zwaar treft omdat automobilisten over de grens gaan tanken.
Ook bij het vertrek van de KMS - de Koninklijke Militaire School - uit Weert heeft Verheijen zich neergelegd, zegt CDA-'er Knops.

Limburg om tafel

Toch heeft hij de 'hoop niet opgegeven' dat de situatie verandert. Daarom neemt Knops het initiatief om de Limburgse kamerleden op korte termijn samen om de tafel te krijgen.
Behalve het terugdraaien van de accijnsverhoging, wil Knops bekijken of de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven kan worden gerealiseerd.

Complimenten voor Özturk en Graus

Hij vindt het wel positief dat het Roermondse PvdA-kamerlid Selcuk Öztürk als enige van zijn fractie voor het terugdraaien van de accijnsverhoging op brandstof heeft gestemd. Ook PVV-'er Dion Graus uit Heerlen heeft op belangrijke momenten Limburgse initiatieven gesteund, aldus Knops.
Raymond Knops kritisch over Mark Verheijen