Foute reclamebelasting in Maastricht door overdracht

De foutieve aanslagen voor de reclamebelasting in Maastricht zijn te wijten aan een verkeerde overdracht van belastinggegevens door de gemeente.
De belasting is verstuurd door de Belasting samenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) aan bewoners en instanties in Maastricht.

Vrijstelling

"Kortweg komt het erop neer dat wij bij de overdacht op 1 januari 2014 het totale bestand hebben gekregen, zonder dat daarbij de vrijstellingen aangevinkt waren", legt woordvoerder Ger Moonen van BsGW uit. Volgens hem hebben 100 tot 200 mensen en instanties een foute aanslag gekregen. "Exact weet ik het niet, maar dan praat je over minder dan tien procent van het totale bestand."

Excuusbrief

Wie ten onrechte een aanslag heeft gekregen, ontvangt in de komende twee weken een excuusbrief waarin staat dat hij verder geen actie hoeft te ondernemen en dat de aanslag vernietigd wordt. "De overduidelijke gevallen begin volgende week al."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!