Camiel Eurlings stapt op als topman van KLM

© Archief L1
Camiel Eurlings uit Valkenburg aan de Geul vertrekt per direct als topman van KLM.
Het vertrek van Eurlings is een gezamenlijk besluit van de luchtvaartmaatschappij en de topman zelf. Dat zegt een woordvoerder van KLM tegen 1Limburg.

Eurlings werd op 1 juli 2013 benoemd als president-directeur van KLM. Daarvoor was hij directeur van de vrachtdivisie. Hij zal worden opgevolgd door Pieter Elbers. Elbers is sinds 1992 in dienst van de luchtvaartmaatschappij en tweede man achter Camiel Eurlings.

Zwaar weer
Camiel Eurlings stapt op in roerige tijden. Air France-KLM zat de laatste tijd in zwaar weer. Onlangs nog legde de piloten van de luchtvaartmaatschappij het werk neer. Ze waren het oneens met de koers van het bedrijf; Air France-KLM wil de kosten verder drukken en meer goedkope vluchten gaan uitvoeren. De staking kostte het bedrijf naar schatting zo'n 300 miljoen euro.

Eurlings kreeg veel kritiek te verduren omdat hij tijdens de staking onzichtbaar zou zijn geweest. In een interview met het Financieele Dagblad liet hij weten dat hij bewust op de achtergrond bleef. "Een apart publiekelijk optreden had alleen maar olie op het vuur gegooid", aldus Eurlings.