Private tak van VieCuri Venlo verdwijnt

© L1
VieCuriVitaal, de private dochter van de Noord-Limburgse ziekenhuisorganisatie VieCuri Medisch Centrum, houdt op te bestaan.
Het gros van de activiteiten zoals cosmetische chirurgie en sportmedische adviezen wordt door VieCuri overgenomen.

De reden om VieCuriVitaal per 1 januari op te heffen is volgens directeur Nastasja Cornelissen dat de organisatie van de activiteiten slimmer kan. Bovendien mogen ze tegenwoordig ook door het ziekenhuis zelf uitgevoerd worden.

Wet anno 2014 veel spoepeler
"Bij de oprichting van VieCuriVitaal tien jaar geleden was het voor het ziekenhuis bij wet onmogelijk om activiteiten te doen waarvoor geen medische noodzaak was", legt Cornelissen uit. "De wet is daar anno 2014 daarentegen veel soepeler in. Dat maakt het mogelijk om de activiteiten te herschikken en overbodige management en overhead te schrappen. Dat daarmee ook kosten worden bespaard is een mooie bijkomstigheid, maar was absoluut geen doel op zich."

Strategische focus
Op dit moment wordt bekeken welke activiteiten van VieCuriVitaal het behouden waard zijn en van welke afscheid genomen wordt. Belangrijke takken zoals plastische chirurgie waarvoor geen medische noodzaak is en het sport medisch adviescentrum blijven hoe dan ook overeind. De rijbewijskeuringen voor het CBR staan ter discussie. En WerkVitaal (de bedrijfsgezondheidsdienst) wordt nog nader onderzocht. "De laatste twee zijn diensten waar onze strategische focus niet op ligt en die ook heel goed door andere partijen gedaan (kunnen) worden", aldus Cornelissen.

Geen personele gevolgen
Volgens de directeur van VieCuriVitaal heeft het stopzetten van VieCuriVitaal weinig tot geen personele gevolgen. Cornelissen: "De meeste personeelsleden zullen hun baan behouden. Ze zullen die echter onder een andere vlag en wellicht op een andere locatie gaan uitvoeren."