Fanfare Spaubeek scoort lof in Roermond

Fanfare Sint Caecilia uit Spaubeek heeft zondag in Roermond de hoogste score behaald tijdens het bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).
Dirigent Martijn Pepels leidde het orkest in de tweede divisie naar 91,17 punten, goed voor een eerste prijs met promotie en lof der jury.

Promotie

Muziekvereniging Ons Genoegen uit Oirlo haalde in dezelfde divisie met 88,5 punten een eerste prijs met promotie. Fanfare Concordia uit Ittervoort en fanfare Aurora uit Baexem scoorde met respectievelijk 88,67 en 86 punten beide een eerste prijs in de eerste divisie. In de derde divisie won fanfare Excelsior uit Buggenum met 83,08 punten eveneens een eerste prijs.

Limburg in beeld

Aan het slot van de eerste concoursdag ontving gouverneur Theo Bovens uit handen van LBM-voorzitter Raymond Knops het eerste exemplaar van het boek Limburg in beeld: harmonie- en fanfareorkesten. De uitgave schetst in woord, beeld en geluid de betekenis van de blaasmuziek in Limburg. Het boek is uitgegeven bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de LBM. Alle LBM-verenigingen ontvangen een gratis exemplaar van het boek.

Boek verkrijgbaar

Ter gelegenheid van het jubileum had de LBM tevens een compositiewedstrijd uitgeschreven voor een jubileummars. Uit zeventien inzendingen kwam het werk van de Limburgse componist Christiaan Janssen als winnaar uit bus. Alle harmonieën, fanfares en brassbands in Limburg krijgen een exemplaar van de mars aangeboden. Het jubileumboek is voor 9,95 euro verkrijgbaar bij iedere boekhandel.