Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'

© ANP/ Marcel van Hoorn
Gouverneur Theo Bovens roept iedereen op tot saamhorigheid als reactie op de aanslag in Parijs: "Wat in Parijs is gebeurd kunnen we niet accepteren."
"Het vrije woord is een groot goed in onze samenleving. Daarbij zijn waarden als wederzijds respect en tolerantie van groot belang. Het is van belang daar met z’n allen achter te blijven staan en het gezamenlijk uit te dragen."

Bijeenkomsten

Gouverneur Bovens benadrukt dat er allerlei manieren zijn om dit te uiten; via bijeenkomsten, tochten, social media, in gesprekken aan tafel of op het werk en vooral ook in ieders hart. Vanuit de provincie worden de tochten en bijeenkomsten die donderdag in diverse gemeenten plaatsvinden van harte ondersteund.

Tocht in Maastricht

Zo zal gouverneur Bovens meelopen in de tocht in Maastricht, deze zal om 18:00 uur starten op de Markt. Gedeputeerden van de Provincie Limburg zullen zoveel mogelijk verspreid over Limburg aan tochten en bijeenkomsten deelnemen.

Aandacht in Limburg

Ook in onder meer Beek, Venlo, Weert, Heerlen, Leudal, Landgraaf, Roermond en Peel en Maas wordt vanaf 18:00 uur aandacht besteed aan de terreurdaad in Frankrijk. Rond dat tijdstip vindt ook in Parijs een stille tocht plaats.
In onderstaand kaartje (niet in de app) staat een overzicht van de gemeenten die een herdenking organiseren (rood) of hun inwoners geïnformeerd hebben over een andere manier van herdenken (geel). Klik op de gemeente voor meer informatie.