Campusdrama kost Kerkrade ruim 4 miljoen

De Campus in Kerkrade. © L1
Het sluiten van de Campus heeft de gemeente Kerkrade tot nog toe 4,3 miljoen euro gekost. Omdat er geen zicht is op een spoedige oplossing, zullen de kosten de komende tijd verder oplopen.
De gemeente moest de Campus op 28 september 2012 sluiten nadat door ernstige scheurvorming in de vloeren de veiligheid van het gebouw niet meer te garanderen was. Voor 470 scholieren en honderden andere gebruikers moest een nieuw onderkomen gezocht worden.

Geruzie

Sindsdien ruziën de partijen die betrokken waren bij de bouw van de Campus (aannemer Laudy, architect Hoogstad en constructeur Royal Haskoning) over wie aansprakelijk is voor het debacle en moet opdraaien voor de kosten. Kans op een spoedige doorbraak is er, ook na ruim twee jaar, niet.

Tandenknarsend

Ondertussen draait de gemeente Kerkrade tandenknarsend op voor de kosten om de Campus letterlijk en figuurlijk overeind te houden. Die rekening bedroeg twee weken geleden 4,3 miljoen euro, zo heeft wethouder Jo Bok (Lokaal Alternatief, Vastgoed) laten becijferen.

'Morele verplichting'

"Een gigantisch bedrag. Maar we voelen ons moreel verplicht om voortgezet onderwijs in Kerkrade te behouden en steken daar onze nek voor uit. Gelukkig hebben we op de Holz een school met ruim 500 leerlingen die goed draait", aldus Bok.