Zendermanager NPO: 'PowNews ging te ver met Onno Hoes'

Dominique Weesie: 'Het was journalistiek gezien zeker níet over het randje' © ANP
Omroep PowNed ging te ver met het item waarin burgemeester Onno Hoes met verborgen camera werd 'ontmaskerd'. Dat zegt NPO3-zendermanager Suzanne Kunzeler tegen de Volkskrant.
"PowNews ging daarmee echt te ver. En dat laat ik ze weten ook." De NPO3-baas wil op korte termijn een gesprek met PowNed over het gewraakte item.

In de val gelokt

Burgemeester Hoes kwam in het nieuws toen de 20-jarige Robbie Hasselt WhatsApp-gesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda. Hoes bleek naderhand in de val gelokt door programma PowNews, dat de kwestie van a tot z orkestreerde en de jongeman onder meer uitrustte met een verborgen camera.
Te ver gaan
Kunzeler vond het item waarin Hoes werd gefilmd tijdens dates met jonge jongens 'te ver gaan', maar stelt wel dat ze de omroep daarvoor niet officieel op het matje roept. " De omroepen zijn onafhankelijk en bepalen zelf wat ze maken. Maar de vraag is wel waar de grens ligt", zegt de zendermanager.

Weesie: 'Niet over het randje'
PowNed-baas Dominique Weesie begrijpt dat de NPO geschrokken is van het item, maar deelt de kritiek niet. "Het was journalistiek gezien zeker níet over het randje, maar we hadden het wel met wat minder bombarie mogen brengen, wat ingetogener."

Lastige kwestie

De verborgen camera actie maakte de kwestie nog lastiger voor de Maastrichtse politiek. Aan de ene kant wensen de partijen niet mee te gaan met de breed bekritiseerde tactiek van PowNews, aan de andere kant zitten ze stevig in hun maag met het opnieuw publiek worden van privé-perikelen van de burgemeester.