Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort

Het conflict rond de bioscopen in Venlo wordt steeds groter.
De Veldense ondernemer Wout Heijmans beticht oud-wethouder van Venlo en huidig Kamerlid Mark Verheijen (VVD) indirect van corruptie en hekelt de ‘vertragingstactiek’ van Venlo.

'Alleen bijzondere films'
Heijmans kreeg gisteren te horen dat het Venlose college terugkomt op het onlangs goedgekeurde bestemmingsplan dat de weg vrijmaakte voor een grote, moderne bioscoop bij Taurus in Velden. De gemeente Venlo vindt nu dat in die bios alleen ‘bijzondere (deels) interactieve filmvertoningen’ mogen plaatsvinden.

Vertragingstechniek
"Dit hoort allemaal bij de vertragingstactiek. Venlo wil koste wat kost iets soortgelijks op het kazerneterrein", reageert Heijmans. De initiatiefnemers voor onder meer het Leisure Dome met bioscopen op het kazerneterrein in Blerick hebben steeds geëist dat er binnen de gemeente geen vergelijkbare bioscoopactiviteiten komen. "De democratische grondbeginselen in Venlo zijn ver te zoeken, om over gelijke behandeling maar helemaal te zwijgen."

Gemeentelijke herindeling
De ondernemer vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf. Na de gemeentelijke herindeling in 2010 werd een door Arcen en Velden aan hem verleende vrijstelling door Venlo weer ingetrokken.