Horeca en motorcross taboe op park in Stein

© L1
Horeca en motorcross zijn taboe in het Steinse Heidekamppark.
Burgemeester en Wethouders hebben verzoeken om in het groengebied een horecapunt te vestigen en er een motorcrosswedstrijd te houden afgewezen.

Openklapbare zeecontainer

De Steinse kapster Pascale Netto had met haar dochter Nina toestemming gevraagd er een horecapunt uit te baten in de vorm van een openklapbare zeecontainer met een terras. Zij vindt het een gemiste kans, ook voor de bezoekers van het Heidekamppark. "Dat is nog niet klaar en wij zien daar veel meer mogelijkheden. In het gebied is nog geen rustpunt. Er komen wandelaars, fietsers en sporters, die dan bij ons een consumptie en iets van de kleine kaart zouden kunnen nuttigen", zegt Petto.

Teleurstelling

Zeker zo groot is de teleurstelling bij de Motor Cross Club Stein, die graag een keer per jaar in het gebied een tweedaagse crosswedstrijd wil organiseren in het kader van het Nederlands kampioenschap. Dat deed de club tot dusver op een terrein (Oud Vaer) in Elsloo, maar dat is vanwege ontwikkelingen rond de Grensmaas niet meer beschikbaar. "We zoeken al 2,5 jaar samen met de gemeente naar een alternatieve plek en hebben diverse lokaties bekeken. Milieuwetgeving wordt steeds strenger en overal was wel iets waarom crossen niet kon. Een stuk grond achter de firma Bag aan de Heidekampweg was de allerbeste oplossing", zegt Theo Vaessen van de club.
Die telt nu honderd leden maar Vaessen voorziet een forse daling en wellicht het einde van de club nu nergens een wedstrijd gehouden kan worden.
Wethouder Danny Hendrix (DOS, natuur en landschap) betreurt het dat een Steinse club met een fraaie historie in de problemen komt. Maar het park biedt volgens hem geen uitweg, Woensdag gaat hij de vereniging zelf uitleg geven over het besluit van de gemeente.