Geld stichting DOEN voor projecten M2015

© archief L1
De stichting DOEN geeft 45.000 euro subsidie voor projecten die plaatsvinden in het kader van het Jaar van de Mijnen (M2015).
DOEN is een onderdeel van de Nationale Postcodeloterij en geeft geld voor drie projecten waarbij sprake is van betrokkenheid van de gemeenschap.

Inloopwinkel

Een van de projecten die geld krijgen is een inloopwinkel die tijdens het Jaar van de Mijnen in het centrum van Heerlen zit en waar mijnkleding in combinatie met nieuwe mode centraal staat. Ook is er geld voor een estafette in elf Heerlense wijken, waar recepten van mijnwerkersgezinnen worden opgetekend voor een mijnkookboek.

Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen liet eerder al weten een bedrag van maximaal 20.000 euro beschikbaar te stellen voor het Jaar van de Mijnen.

Jaar van de Mijnen

Het is volgend jaar 50 jaar geleden dat de mijnsluiting in Limburg werd aangekondigd. Daarom worden er dan, tijdens M2015, diverse activiteiten met betrekking tot het mijnverleden georganiseerd.
M2015 hoopt ongeveer 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen voor alle activiteiten. Daarvan lijkt op dit moment ongeveer vier miljoen zeker.