Geen aanwijzingen voor aanslag NAVO-hoofdkwartier

© Istock
Er zijn geen concrete aanwijzingen dat terroristen een aanslag willen plegen op het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum. Dat meldt de gemeente Brunssum.
Volgens de gemeente hebben het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Openbaar Ministerie geen specifieke bedreigingen geconstateerd.

Coalitie tegen IS

De aangescherpte veiligheidsmaatregelen rond de basis hebben dan ook niks te maken met een extra dreiging. De maatregelen horen bij het pakket dat in heel Nederland van kracht is sinds ons land in september lid werd van de coalitie die oorlog voert tegen de Islamitische Staat. Ook andere militaire objecten in Nederland worden strenger bewaakt nu Nederland meevecht tegen Islamitische Staat.

Moskee

De Telegraaf meldde dinsdagmorgen dat de veiligheidsmaatregelen verband zouden houden met een moskee vlakbij het hoofdkwartier. Maar volgens het Joint Force Command in Brunssum zijn er geen dreigingen vanuit de moskee, niet naar de basis en niet naar het personeel.

Moslimgemeenschap

Ook de moslimgemeenschap in Brunssum neemt afstand van het artikel in De Telegraaf. Belangenvereniging BASBO kan zich ook niet vinden in de suggestie van De Telegraaf dat er vanuit de Brunssumse moslims een dreiging uitgaat naar de NAVO-basis.
Volgens burgemeester Luc Winants is de Brunssumse moslimgemeenschap ook "open en stevig geworteld in de Brunssumse samenleving."