Onderzoek naar fraude bij A2-tunnel Maastricht

© ANP/Marcel van Hoorn
Het Openbaar Ministerie van het arrondissement Maastricht onderzoekt fraude bij de bouw van de A2-tunnel.
De algemeen directeur van Avenue2 en een andere manager zijn daarvoor geruime tijd vastgehouden. Dat meldden Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad woensdag.

Opgepakt

Meerdere bronnen, die anoniem willen blijven, zeggen dat de algemeen directeur en zijn collega op 8 november voor verhoor zijn opgepakt. Het Maastrichtse OM bevestigt dat er een onderzoek loopt. Woordvoerder Cindy Reijnders: "Het arrondissementsparket Limburg doet onderzoek naar valsheid in geschrifte in deze zaak en dit onderzoek is in de afrondende fase."

Geen reactie

Volgens de bronnen gaat het om fraude met de urenregistratie van de Portugese betontimmerlieden die aan de tunnel werken. De Avenue2-directeur wil niet inhoudelijk reageren. Woordvoerder Bart Grote van Avenue2 zegt niets te weten van een onderzoek of het verhoor van de twee topmanagers.

Salaris ingehouden

Ruim een jaar geleden kwam Avenue2 ook al onder vuur te liggen. Toen bleek dat bijna duizend euro per maand werd ingehouden op de salarissen van de Portugese arbeiders in ruil voor een kamer in een sloopwoning en vliegtickets naar Portugal.
OM onderzoekt fraude bij A2-tunnel: Rob Cox van De Limburger