Frank Wassenberg lijsttrekker Partij voor de Dieren

Frank Wassenberg. © Twitter.com/WassenbergFrank
Frank Wassenberg uit Geleen is gekozen tot lijsttrekker van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Dat gebeurde tijdens een landelijk partijcongres in Doorn, in de provincie Utrecht.

Geen verrassing

De keuze voor Wassenberg is geen verrassing want hij stond ook eerste op de voorlopige lijst. Wassenberg zat eerder van 2007 tot 2011 in het Limburgs Parlement als eenmansfractie. Bij de verkiezingen in 2011 wist de Partij voor de Dieren geen zetel te veroveren.

'Eén of twee zetels'

Wassenberg gaat ervan uit dat zijn partij in maart terugkeert in het Limburgs Parlement. "Afgaande op de landelijke peilingen reken ik op zeker één en misschien op twee zetels", zegt hij. Het is voor de derde keer dat Wassenberg lijsttrekker is voor de Partij voor de Dieren.

28 paarden gered

Tweede op de kandidatenlijst staat Pascale Plusquin uit Heerlen. Zij was begin dit jaar betrokken bij de redding van de 28 paarden van de failliete zorgboerderij Tara-manda in Nuth. De vrees bestond toen dat een aantal van de paarden geslacht zou worden.

Intensieve veehouderij

De derde plek op de lijst is voor Ida Been uit Altweerterheide. Volgens de partij is zij specialist op het gebied van intensieve veehouderij en de herinrichting van het buitengebied.