Zes maanden celstraf voor Samir Z. uit Schinveld

© Thinkstock
De 31-jarige Samir Z. uit Schinveld is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot zes maanden celstraf voor de mishandeling van een 48-jarige man uit Heythuysen in mei 2012.
Ook kreeg hij de straf voor het dealen van softdrugs vanuit zijn woning in Roggel. De toenmalige vriendin van Z., de 47-jarige Fien L., kreeg vanwege haar aandeel in de handel in drugs een werkstraf van twintig uur opgelegd.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tegen Z. een jaar celstraf geëist en tegen L. een werkstraf van zestig uur.

Adres van slachtoffer in navigatiesysteem
De advocaat van Samir Z., Arthur Vonken, vond dat al het bewijs tegen Z. inzake de drugshandel onrechtmatig was verkregen omdat het tappen van de telefoon van Z. niet had gemogen. De rechtbank oordeelde dat er wel degelijk genoeg aanleiding was om Z. af te luisteren. Z. werd verdacht van de mishandeling van de Heythuysenaar omdat het adres van zijn slachtoffer in zijn navigatiesysteem stond en omdat een ketting met daarop zijn DNA op de plaats delict was achtergebleven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!