Venlo heerst bij halve finale LVK

© L1
Venlo staat met liefst acht liedjes in de halve finales van het LVK. Dat bleek maandagavond bij de onthulling van de zestig halve finalisten.
Dat Noord-Limburg getalsmatig overheerst tijdens de halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) staat vooraf eigenlijk al vast. Met 27 van de 60 liedjes is de Noord-Limburgse bijdrage aan die halve finales dit jaar echter bijzonder goed aan de maat.

Venlo en Blerick

Vooral de score van Venlo (acht liedjes) is opvallend hoog. Venlo en Blerick (vijf liedjes) samen zijn goed voor bijna een kwart van de bezetting van de halve finale.

Minimum

Tegen dat Noord-Limburgse muzikale geweld steken de bijdragen van Maastricht/Mergelland en de Westelijke Mijnstreek maar schraal af. Beide regio’s zijn goed voor zes halve finalisten, het minimale aantal dat elke regio gegarandeerd mag leveren.
De regio’s Parkstad (tien liedjes) en Midden-Limburg (elf) doen het in dat opzicht heel aardig.

Horst, Venray, Weert en Heerlen

Achter de ‘hofleveranciers’ Venlo en Blerick volgt een select rijtje van plaatsen die allemaal goed zijn voor drie vertegenwoordigers in de halve finale: Horst, Venray, Weert en Heerlen. Opvallend in het deelnemersveld: er zijn drie duo’s die elk met twee liedjes in de halve finales staan: Bjorn en Mieke (Venray), Ronald en Carien (Weert) en Spik en Span (Susteren).

Stemmen

De halve finales van het LVK 2015 worden op de vrijdagen 2, 9 en 16 januari van 18.00 tot 20.00 uur uitgezonden op L1-tv en -radio. Na afloop kan ‘het volk’ via telefoon en sms op drie liedjes een stem uitbrengen. Dat kan ook na de herhalingen van de halve finales op de zaterdagen 3, 10 en 17 januari.
De vertrouwde stembonnen zijn met ingang van dit jaar afgeschaft. De finale van het LVK is op 30 januari in de Rodahal in Kerkrade.