Buurt in Nieuwstadt wil geluidsmaatregelen

Omwonenden van park Krekelzank in Nieuwstadt willen dat de gemeente Echt-Susteren geluidsmaatregelen treft en de afstanden bij bestemmingsplan 'herontwikkeling sportpark Krekelzank' herziet.
Daarvoor heeft een aantal buurtbewoners maandag bij de Raad van State (RvS) in Den Haag gepleit.

Conflict

"We hebben onlangs een akoestisch onderzoek laten uitvoeren waaruit is gebleken dat er weinig tot geen rekening is gehouden met de buurtbewoners", zegt woordvoerder Ed Hartman namens de buurt. Ze denken hierbij aan bijvoorbeeld geluidswallen. De buurt is al geruime tijd in conflict met de gemeente Echt-Susteren over het bestemmingsplan.

Afstanden

De buurt is van mening dat de geplande afstanden tussen het in aanbouw zijnde kindcentrum (basisschool en opvang) en de gymzaal (een afgeslankte vorm van sporthal De Sjirp) en tussen het kindcentrum en de tennisbaan met 43 en 22 meter te klein zijn. "Daardoor krijgen niet alleen direct omwonenden last van de tennisbanen, maar ook de kinderen op school. Gelukkig zien steeds meer ouders ook in dat het onhandig is dat de kinderen vanuit de klas de tennisbanen zien. Daarom willen wij geluidsmaatregelen", zegt Hartman.