Verbreding A67 Venlo - Eindhoven stuk dichterbij

De verbreding van de A67 tussen Venlo en Eindhoven naar 2x3 rijstroken lijkt een stuk dichterbij te komen.
De kans is namelijk vrij groot dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen het plan voor een nieuwe rondweg rond Eindhoven stemt. Zij vindt de zogeheten 'ruit' rond Eindhoven niet nodig en steekt het geld liever onder meer in de aanpak van files op de A67.

Eenmansfracties beslissen

In een commissievergadering bleek dat de voorstanders daarvan 74 kamerzetels achter zich hebben. Het plan voor de rondweg kan rekenen op 69 stemmen. Uiteindelijk bepaalt een aantal eenmansfracties en afsplitsingen welke kant het op gaat. Zij waren vandaag niet bij het debat aanwezig.
Minister Schultz van Haegen maakte duidelijk zich bij het besluit van de Tweede Kamer neer te leggen.

Verbreding A2

Over de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven deed zij geen enkele toezegging. Volgens Schultz is volgens de gehanteerde normen geen sprake van een knelpunt, ook al ervaart de regio dat wel zo en wil zij dat maatregelen worden genomen.
Weert-Eindhoven wordt wel opnieuw bekeken bij het onderzoek dat loopt naar de zogeheten 'kennis-as' Utrecht-Eindhoven, zei Schultz van Haegen.

Martijn van Helvert voorzitter

Opvallend was nog dat het kersverse Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Susteren meteen voorzitter was van de vergadering van de kamercommissie voor infrastructuur.