Proef in voormalig belastingkantoor Roermond

Het voormalig belastingkantoor in Roermond. © Maartje van Berkel (MGL)
In het voormalig belastingkantoor in het stationsgebied van Roermond komt een proefkamer voor duurzaam hergebruik van kantoorpanden.
Aan die proefkamer doen negentien bedrijven in de regio mee. Eigenaar Manon Huijbregts hoopt zo een herbestemming te vinden.

Naar Eindhoven

Het voormalig belastingkantoor aan de Godsweerdersingel in Roermond staat sinds februari van dit jaar leeg. De laatste overheidsinstellingen die er nog gehuisvest waren, zijn begin dit jaar naar Eindhoven vertrokken.

Kansloos

Het grote voormalig belastingkantoor in Roermond dreigt in de categorie 'kansloos voor herbestemming' te vallen. Het pand heeft geen eigen parkeerplaats en is qua voorzieningen niet meer van deze tijd.

Rura Nova

Om toch een herbestemming te vinden voor het pand, heeft Manon Huijbregts de hulp ingeroepen van allerlei bedrijven en instellingen voor wat zij het project Rura Nova noemt. Dat project behelst een proefkamer waarin bezoekers de overgang van de gedateerde kantooromgeving naar een innovatieve en duurzame woon- en werkomgeving daadwerkelijk kunnen beleven.
De vernieuwingen liggen op het gebied van verlichting, akoestiek, verwarming en inrichting en bieden mogelijkheden voor de werk- en woonomgeving.

Kantoor- en woontoepassingen

Huijbregts legt zich dus niet vast voor wat betreft een herbestemming; in haar pand kunnen zowel kantoortoepassingen als woontoepassingen worden gemaakt.
Maandag 24 november vindt de opening van de proefkamer plaats.